Sosyal Medya

Güncel

ABD’de Trump karşıtı protesto

ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında ABD Devlet Başkanı Donald Trump ve hükümet politikaları protesto edildi.



Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin (ABD) çeÅŸitli ÅŸehirlerde göstericiler 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle bir araya geldi. Gösterilerin en büyükleri Los Angeles ve New York’ta gerçekleÅŸti.

Akşam iş çıkış saatinde başta Union de Barrio (Semt Sendikası), Workers World Party (Dünya İşçiler Partisi), Witness for Peace Southwest (Güney Batı Barış Tanıkları) ve diğer sivil toplum kuruluşunun önderliğinde bir araya gelen yüzlerce protestocu, Los Angeles Belediye Merkezi önüne yürüdü.

"Trump’a hayır, ırkçılığa hayır” 

Yürüyüş sırasında “BirleÅŸen insanlar asla yenilmezler”, “Trump’a hayır, ırkçılığa hayır” sloganları atan grup, işçi haklarına dikkat çekerken, belgesiz göçmen hakları konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Yürüyüşün sonunda Los Angeles Belediye Binası önüne gelen protestocular, burada konuşmalar yaptı.

KonuÅŸmalar esnasında sendika temsilcisi Fernando Ramirez, “Demokratik sendikalar, aÅŸağıdan yukarı kurulmuÅŸ olanlardan bahsediyorum, haklarımızı savunuyorlar, bürokratlar deÄŸil” diyerek bugüne kadar kazanılmış, mesai ücretleri, saÄŸlık hizmetleri, çalışma saatleri gibi tüm hakların sendikalar ve grevler ile kazanıldığını ifade etti.

Gösteriler sırasında bir grup Trump destekçisi de karşıt gösteri yapmaya ve 1 Mayıs göstericilerini provoke etmeye çalıştı.

Kendilerini Birleşmiş Ulusal Vatansever Cephe (United National Patriot Front) olarak adlandıran grup ile 1 Mayıs göstericilerinin arasına giren polis olayların sözlü sataşmaların ötesine geçmesini engelledi.

Gösterilerin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.